La bella Italia

Deze week blijf ik in Italiaanse sferen. Op 24 april heb ik samen met collega’s van het team verpleegkunde van Scalda een Italiaanse avond georganiseerd.

We hebben gezellig gekookt met elkaar en ik heb voor de begeleidende wijnen gezorgd. Om te starten hebben we geproost met een leuke bubbel; een Prosecco. Onder het genot van deze heerlijke bubbel gingen we aan de slag. Bij de venkelsoep met coquilles en de broccolisoep met ravioli genoten we van een Gavi. De salades werden begeleid door een Pinot Grigio uit Sicilië. Bij de warme gerechten, had ik een Chianti Classico, een Sangiovese en een Nero d’Avola gekozen. Het was leuk om de wijn-spijs toets hier te doen. Iedereen kon op zijn gemak de verschillende wijnen met de verschillen gerechten proeven en voor zichzelf concluderen of het een mooie combinatie was of niet. Bij de tiramisu en het Toscaanse nagerecht had ik gekozen voor een PX, een Banyuls en een Port. Ook hier waren de combinaties tussen de wijnen en de gerechten mooi. En ook hier was er voor ieder wat wils. Wat is het toch heerlijk om zoveel mooie gerechten met zoveel mooie wijnen te proeven!



Copyright © 2018 Prove 2 Wine